Ürün Takip Sistemi UTS-v9.12.0 Sürümü Yayınlandı

Yeni Eklenen Özellikler/Gereksinim Değişiklikleri

TIBBİ CİHAZ

DMO servisinden piyasaya arz barkodu ile ürün sorgulandığında ürün içeriğindeki adet ve ambalaj içi miktarı çarpımının da dönülmesi sağlandı.

‘Taslak’, ‘Başvuruya Hazır’ veya başvuruda bulunulmuş fakat kayıtlı hale gelmeden ‘Reddedildi’ durumuna gelmiş MDD/AIMD yönetmelikli ısmarlama tıbbi cihazlar için cihaz başvurusu yapılması sağlık hizmet sunucuları hariç tüm kullanıcılar için engellendi.

Sağlık hizmet sunucularında hastane sorumlusu görevindeki kullanıcılarının, MDR yönetmelikli imal ısmarlama tıbbi cihazlar için oluşturulan başvuruyu imzalayabilmeleri sağlandı.

Branş türü kalibrasyon yetki grubu altında olan ürünlerin, kalibrasyona tabi olmadan ekleme/güncelleme işlemlerinin yapılabilmesi için ilgili branş türü, kurum ve ürün numarasına özel işlem izni tanımlanabilmesi sağlandı.

SGK tarafından, C ve D grubu sut kodu eşleşmesi başvuru dönemlerinin kayıtlarının veritabanından silinmesi yerine pasifleştirilerek saklanması sağlandı.

JPEG formatındaki tıbbi cihaz orijinal etiket dosyalarının da sisteme eklenebilmesi sağlandı.

KOZMETİK

Sisteme bileşen eklerken, sistemde kayıtlı olan benzer INCI isimli kozmetik bileşenlerin getirilebilmesi sağlandı.

Kozmetik Başvurusuna İnceleyen Ata sayfasına başvuru tipi filtresi eklendi.

BİYOSİDAL ÜRÜNLER

Biyosidal firmalarının sisteme kayıt olabilmesi için gerekli ekranlar açılmıştır.

Biyosidal firmalarının biyosidal ürün ekleme ve biyosidal ürünlere dair ruhsat başvurusu yapabilmesi için gerekli ekranlar açılmıştır.

KLİNİK MÜHENDİSLİK

Kalibrasyon kuruluş başvuruları yetki belgesi branş türü seçimi işlemlerinde çoklu seçim yapılabilmesi sağlandı.

PGD

Tıbbi cihaz PGD ve uyarı dosya detayına Tekil Ürün tabı eklenerek tekil ürünlerin sistemdeki konum bilgisi ve tekil ürünün mevcut olabileceği firma bilgilerinin görüntülenebilmesi sağlandı.

Enquiry menüsü kaldırılarak yerine Yurtdışı Bildirimleri eklendi.

Periyodik Özetleme Raporu, Saha Güvenliği Düzeltici Faaliyet Raporu ve İmalatçı Olumsuz Olay Raporu için rapor ekle/güncelle formlarına excel dosyası ile toplu cihaz ekleme özelliği eklendi.

İyileştirmeler

TIBBİ CİHAZ

Ürün künyesinden ürünün ürettirildiği diğer imalatçı kurumlar bilgisi kaldırıldı.

SUT eşleşmesi yapılması istenmeyen SUT kodu listelerinin ve bu listelere bağlı olmasına karşın istisnai durumundan dolayı eşleşme yapılabilmesi istenen SUT kodlarının SGK tarafından yönetilebilmesi sağlandı.

PGD

Denetlenen Ürüne Cihaz Tipi Seç penceresinde listeleme/sayfalama özellikleri kullanıcı deneyimini iyileştirmeye yönelik güncellendi.

Giderilen Hatalar

TIBBİ CİHAZ

Cihaz ekleme/güncelleme pencerelerinde aynı saklama/kullanım koşulu tipinde birden fazla saklama/kullanım koşulu eklenememesi hatası giderildi.

Sertifikaya sorumlu atarken oluşan hata giderildi.

KLİNİK MÜHENDİSLİK

Kalibrasyon eğitimi onaylanırken alınan hata giderildi.

Bazı teknik servis firmalarında “Teknik Servis Personel İşlemleri” menüsünün görüntülenmesini engelleyen hata giderildi.

Diğer (Türü “Task” Olan İşler)

TİTCK’nın talebi doğrultusunda çeşitli veri düzeltmeleri yapıldı.

TİTCK’nın talebi doğrultusunda çeşitli istatistikler çıkarıldı.

İstatistik işlemleri için kullanılan genel yetkiler özelleştirilerek yeniden tanımlandı ve ‘Sistem İzleme İşlemleri’ başlığı altında listelenmesi sağlandı.

Kaynak: https://uts.saglik.gov.tr/?p=3292


16 Ara 2021